חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עצי חזון בע"מ נ' ודרניקוב

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
58353-10-13
5.3.2014
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
זולאי ודרניקוב
:
עצי חזון בע"מ
החלטה

החלטה

לפניי התנגדות לביצוע שטר, אשר הוגשה ביחס לשיק על סך 2,300 ₪, ליום 28/01/13.

לטענת המבקשת, בחודש ספטמבר 2012 רכש מהמשיבה חומרי בנייה ועץ, עבור שיפוץ שערכה בביתה, ושילמה בשיקים דחויים. בעת הרכישה הודיעה, לטענתה, כי ייתכן שלא תזדקק לחומר נוסף. לפיכך, סוכם עם נציגת המשיבה כי אם יישאר חומר, הוא יוחזר אליה, והיא תשיב את סכום הכסף עבורו. לטענת המבקשת, נציגת המשיבה אף אמרה לה, כי השיק הנ"ל, שהינו השיק הדחוי האחרון, לא יופקד, ויהווה "שיק ביטחון", אשר יוחזר לאחר שיוחזר החומר. לטענת המבקשת, עת הסתיימו השיפוצים בביתה, הודיעה כי היא מעוניינת להחזיר את החומר שנשאר. ואכן, עובד של המשיבה הגיע לביתה, לקח את החומר, ומסר לידיה אישור חתום בכתב ידו, ובו פירוט החומר שלקח בחזרה. כמו כן, לטענת המבקשת, קיבלה ממנהל מחסן המשיבה, אישור חתום על החזרת חומר בשווי 2,854 ₪, ולפיכך נותרה ביתרת זכות על סך 554 ₪. לטענת המבקשת, כאשר פנתה למשיבה בבקשה להחזיר לה את שיק הביטחון, נאמר לה כי השיק כבר הופקד, והיא סירבה להחזיר לה את יתרת הזכות עבור החומר שקיבלה ממנו בחזרה. על כן, לטענתה, ביטלה את השיק.

דיון בבקשה התקיים לפניי היום. בדיון נחקרה המבקשת בחקירה נגדית, והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה. למרות סכומה הנמוך של התביעה, ניכר היה שאין ברצון הצדדים להגיע לפשרה לסיום ההליך המשפטי.

טענות המבקשת נותרו בעינן לאחר חקירתה הנגדית.

לטענת המשיבה, אין ממש בטענות המבקשת, שכן הן עומדות בניגוד למדיניות המשיבה לעניין החזרת סחורה ובניגוד לנהליה. כן טוענת המשיבה, כי המסמכים שצרפה המבקשת אינם מהווים ראייה טובה להחזרת הסחורה, בפועל לא הוחזרה כל סחורה, והמבקשת לא הייתה זכאית לזיכוי.

בשלב הדיון בהתנגדות לביצוע שטר נבחנת גירסת הנתבע בלבד. לא ניתן לקבל ראיות מטעם התובע, ולא ניתן לבחון את גירסתו העובדתית. הואיל וגירסתה של המבקשת נותרה בעינה לאחר החקירה, והואיל ויש בה משום הגנה לכאורה מפני התביעה, הרי שיש ליתן למבקשת רשות להתגונן, על מנת שטענות שני הצדדים תתבררנה בהמשך.

לפיכך, אני רואה לנכון להורות על קבלת ההתנגדות.

הוצאות הדיון שהתקיים לפניי יעמדו על 800 ₪, והן ישולמו בסוף ההליך העיקרי, על ידי הצד שטענותיו תידחנה, לגופו של עניין.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו. אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, ג' אדר ב תשע"ד, 5 במרץ 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>